A A A
Heeft u vragen? Bel ons gerust op 0252 21 81 20

Informatie over wandelgroepen voor de Diabetes Challenge in Voorhout en Warmond

De huisartspraktijken in Voorhout en Warmond doen samen met de fysiotherapeuten en diëtisten mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2020. Vanaf 22 april 2020 wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, op de woensdag vanaf 19.00u samen met een groep deelnemers in de buurt. U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!  

Start wandelingen

Op woensdag 22 april om 19.00u start de eerste wandeling. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Op 26 september 2020 vindt het NDC Festival plaats in Tilburg. Tijdens dit festival wandelen we met alle deelnemers uit heel Nederland de finale-afstand en sluiten we het wandelevenement feestelijk met elkaar af.  Voordat u mee gaat doen met de wandelgroep wordt eerst in april een fitheidstest afgenomen door een van de fysiotherapeuten. Deze test wordt in september herhaald, zodat u kunt zien wat het wandelen u opgeleverd heeft aan fitheid. Deze testen zijn gratis voor u.

Meer weten?

Op de website www.nationalediabeteschallenge.nl kunt u verdere informatie vinden. Bespreek bij de huisartspraktijk, bij de fysiotherapeut of bij de diëtiste of u in aanmerking komt om mee te wandelen. Daarna kunt u zich aanmelden via de website: www.nationalediabeteschallenge.nl (kies rode vakje rechts: wandel mee, vul daarna locatie in: Voorhout, klik plaats aan en daarna kies inschrijving en vul uw gegevens in).  U kunt ook een mail sturen naar: op-stapnaargezondheid@gmail.com.  Als uw aanmelding is ontvangen ontvangt u een bevestiging van deelname en informatie over de afspraak voor uw fitheidstest.

Verdere achtergrondinformatie

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.